Maisemia

Rautatieasemien arkkitehtuuriin ja ympäristöjen näyttävyyteen ja esteettisyyteen on tapana panostaa. Asemat ovat vanhastaan usein helmiä ympäristössään. Myös asemien välillä matkaaja pääsee kokemaan luonnon lahjoittamia elämyksiä. Usein näissäkin näkyy myös kulttuurin ja tekniikan jälki, ja urbaani maisemakin elähdyttää. Tälle sivulle olen koonnut muutamia "maisemakuvia" rautateiden varrelta Suomesta, Virosta ja Latviasta.

Savon rata myötäili lapsuudessani järvien rantoja kilometritolkulla mm. pohjoisen Valkealan järvialueella. Nykyisin oikaistu rata sukeltaa usein tunneliin entisten järvimutkien sijaan, mutta Kirjokiven Tihvet-järven kaltailla kuljetaan edelleen lähellä vettä.


Heinolan rata ylittää juuri ennen kaupunkiin saapumistaan Jyrängön sillan. Korkean sillan maisemat voidaan nykyisin kokea vain museojunien kyydissä ja yleensä kesäaikaan.


Pohjois-Karjalaa halkovalla Joensuun-Nurmeksen radalla on yllättävänkin paljon viljelymaisemia. Tässä matkataan höyryveturin vetämässä museojunassa, mutta rataosalla on myös VR:n päivittäistä henkilöliikennettä.


Gauja-joen laakso Latviassa on luonnonsuojelualuetta. Myös junalla pääsee nauttimaan avarista maisemista. Video on Cesisin ja Valmieran väliseltä rataosuudelta. Videolla vilahtava joki on vuolaan Gaujan sivujokia.


Strencin pikkukaupunki sijaitsee Valmieran ja Valkan välissä. Rata on hiukan aiemmin ylittänyt itään kääntyvän Gauja-joen. Strencin asemarakennus sijaitsee radan luoteispuolella..
 

Viron ja Latvian rajakaupunki Valga (latviaksi Valka) on oikeastaan yksi kaupunki, eikä rajaa huomaisikaan ilman opasteita. Myös junalla Riiasta Valgaan saavuttaessa nähdään maisema kummankin valtion Valgaan tai Valkaan. Tällä videolla etuala on Viroa ja taaempana avautuu Latvia.


Viron kaakkoiskulman radalla Tartosta Koidulaan ja edelleen Piusaan on paljon ihastuttavia luonnonmaisemia. Holvandin seisake on kuin luonnon keskellä!


Jäneda sijaitsee Narvan radan varressa lähellä Tapaa, josta rata haarautuu Narvaan ja Tarttoon. Videolla ihaillaan joulukuun päivän auringonnousua.


Tallinnaan tulo kesän kynnyksellä voi olla kuin sadusta, kun runsaslukuiset hevoskastanjapuut ovat valkeassa kukassaan. Kuvauspaikkana on Lillekülan (=Kukkakylä) seisake juuri ennen Tallinnan päärautatieasemaa.


Tallinna tarjoaa junasta kaupunkia katsovalle paljon nähtävää.


Porvoon radan museorataosuudella on muun historian lisäksi kauniita maisemia. Ali-Vekkosken seisakkeen jälkeen rata ylittää näyttävästi Mustijoen.


Helsinkiin tulo ja sieltä lähtö junakyydillä on kuin suomalaiseen arkkimaisemaan saapumista tai siitä erkanemista. Mutta hetkinen? Mihin ovat kadonneet kansallismuseo tai eduskuntatalo? No, vilkahtavathan ne talouselämän rakosista. Maailma ei vain ole enää entisensä! :)